fbpx

Obține un Cod EORI Online

Primești Cod EORI în următoarele 24-48 ore cu doar 80 de Lei

Obtinere Cod EORI

Codul EORI ajunge direct în inbox-ul tău.
Simplu și rapid, fără să te deplasezi.

Cum funcționează?

1. Completează formularul și atașează copii scanate după documentele solicitate.

2. Primești email de confirmare din partea FirmeON.

3. Faci plata direct cu cardul sau prin transfer bancar.

4. Completăm și transmitem cererea pe loc.

5. Primești codul EORI direct în inbox în următoarele 24-48 de ore.

Simplu, Rapid și 100% Digital

Obține un Cod EORI oricând și de oriunde, cu numai 80 de LEI. Aplică online și scapă astfel de stres, birocrație și drumuri inutile.

FirmeON procesează cererea ta pe loc. Fără taxă de urgență! Primești codul EORI în doar 24-48 ore, de oriunde ai fi, la cel mai avantajos preț.

Digital + Uman = Servicii de Calitate

Îți suntem alături la tot pasul. Dacă ai întrebări, ne poți contacta oricând la [email protected] sau telefonic la 0784 772 224

Ce este un Cod EORI?

Codul EORI sau numărul EORI (Numărul de Înregistrare și Identificare a Operatorilor Economici) este un cod unic atribuit operatorilor economici din UE. Sistemul EORI a fost introdus pentru prima dată în iulie 2009 cu scopul de a menține evidența importurilor și exporturilor pe teritoriul Uniunii Europene.

Comisa europeana eori
Obtinere cod eori import

Cine are nevoie de un Cod EORI?

Orice persoană fizică sau firmă care importă bunuri din afara Uniunii Europene sau care exportă bunuri dintr-o țară UE în țări non-UE are nevoie de un cod EORI. Plata taxelor vamale se poate face doar în baza unui cod EORI!

IMPORTANT: Persoanele fizice care importă bunuri în scopuri personale nu sunt obligate să obțină un cod EORI. De obicei, firmele de curierat care transportă bunurile (spre exemplu DHL) oferă posibilitatea achitării taxelor vamale în numele clienților, în schimbul unui comision. Dacă, însă, persoana fizică deține un cod EORI, aceasta poate achita taxele vamele direct în contul Trezoreriei, scăpând astfel de plata comisionului către firma de curierat.

Este bine să știi că dacă firma ta face parte dintr-un grup de firme, atunci codul EORI se obține pentru societatea-mamă, nu pentru fiecare filială în parte.

Dacă faci comerț doar în interiorul Uniunii Europene, atunci nu ai nevoie de un cod EORI. 

Cum obții un Cod EORI?

În România, codurile EORI sunt înregistrate și atribuite de către Direcția Generală a Vămilor, prin cele 8 direcții regionale vamale  (București, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Ploiești și Timișoara). Astfel, cererea de acordare a unui cod EORI se depune la direcția regională vamală de care aparține firma sau, după caz, persoana fizică (spre exemplu, dacă ești din Ilfov vei depune cererea la Vama București; dacă ești din Tulcea la Vama Galați, ș.a.m.d.).

FirmeON completează și transmite cererea de acordare a unui cod EORI în mod electronic. Datele necesare sunt cele de identificare ale firmei sau persoanei fizice (numele firmei, CUI, cod CAEN principal, adresa sediului, codul de TVA pentru firmele plătitoare de TVA, persoane de contact, etc.). Cererea completată și semnată de către titular se transmite apoi direcției regionale vamale competente, împreună cu următoarele documente doveditoare: copie după Certificatul de Înregistrare al Firmei, Actul Constitutiv, Rezoluția de la Registrul Comerțului și Certificatul de Înregistrare în scopuri TVA, dacă este cazul.

Cererile se soluționează de regulă în aceeași zi sau în decurs de câteva zile lucrătoare, în funcție de numărul de solicitări primite de direcția regională vamală.

anaf cod eori
Cod eori customs

Când trebuie să aplici pentru un Cod EORI?​

Dacă vrei să exporți marfă, va trebui să deții un cod EORI înainte de a trimite bunurile.

Dacă vrei să imporți marfă, atunci vei avea nevoie de un cod EORI atunci când bunurile ajung în România, pentru a putea plăti taxele vamale.

Cum arată un Cod EORI?

În mod tipic, codul EORI atribuit unui operator economic este numărul de înregistrare al firmei (CUI-ul), precedat de identificatorul de țară, respectiv RO

Am nevoie de Cod EORI dacă sunt plătitor de TVA?

Da. Chiar dacă ești plătitor de TVA, pentru a desfășura operațiuni de import-export vei avea nevoie de un cod EORI.

Poți verifica validitatea unui cod EORI aici.

Notificare de atribuire a numarului eori
DACA NU AM CODUL EORI

Ce se întâmplă dacă nu am un Cod EORI?​

Dacă imporți bunuri și nu ai un cod EORI, atunci marfa nu va putea ieși din vamă. Dacă marfa este blocată în vamă, aceasta generează costuri de depozitare, pe care va trebui să le achiți.

Ce trebuie să știi dacă ai deja un Cod EORI?

Dacă ai deja un cod EORI, trebuie să ții cont de faptul că de fiecare dată când se modifică ceva în firmă (cum ar fi denumirea, adresa sediului sau administratorul/persoanele de contact) va trebui să actualizezi datele EORI.

Acest lucru se poate face tot în mod electronic, prin completarea și depunerea unei cereri de modificare date EORI. De obicei, cererile sunt prelucrate în aceeași zi sau în decurs de câteva zile lucrătoare.

DOCUMENTATIE COD EORI
test azi2Asset 2AAAA

are un rating Excelent

Ce spun clienții noștri

“O echipă profesionistă, de nota 10+, gata să vă ajute când și cum aveți nevoie. Totul a decurs lin și rapid fără nici un stres. Tot ce trebuie să faceți e sa pregați documentele cerute, restul se rezolva de la sine (normal prin munca harnică depusa de profesioniștii de la Firmeon). Vineri au fost depuse actele mele și marți deja aveam in mână toate documentele de la ONRC.Vă recomand cu drag FirmeON, apelați la serviciile oferite cu încredere. FirmeON face parte dintre firmele care ne duc in era digitala, ne fac viața mai usoară prin serviciile oferite, oferindu-vă posibilitatea de a vă focusa pe lucrurile importante ale vieții.”

Albert Hella

“Recomand cu încredere, foarte simplu și rapid ! Am primit toate informațiile necesare și răspunsuri la absolut toate întrebarile pe care le-am pus. P.S. Eu mă aflu în afara României și a fost extrem de simplu și rapid să deschid firma !”

Ionuț Daniel Mirea

“Without FirmeON, the process of setting up my SRL in Romania would have been incredibly hard.They were always responsive, explained each step in simple terms and provided support throughout. This makes a big difference for someone like me, who is not proficient with the language and does not know Romanian trade legislation at all.Thank you for such great service!”

David Saltares Márquez

“M-au ajutat să înființez firma rapid, fără stres. Am primit toate informațiile necesare și mi-au răspuns la orice întrebare am avut. Recomand cu drag!”

Alexandra C. Marin

“Printre cei mai profesioniști oameni cu care am lucrat in viața mea! Multe mulțumiri pentru serviciile dumneavoastră.”

Trascaian Petru Vasile

“FirmeON mi-a oferit un serviciu excelent. Întotdeauna prompți, amabili, oferind sfaturi foarte utile și explicații de o claritate academică!”

Ciprian Dragomir

“Foarte serioși și profesioniști. in 3 zile am primit certificatul de înregistrare. Felicitări!”

Simoniac Vasile

“Servicii de calitate, proces foarte rapid. Recomand cu încredere. Printre puținele firme care te fac să uiți că traiești in România. Multumesc pentru serviciile ireprosabile.”

Sandra

“Sunt foarte mulțumit de serviciile FirmeOn. Multă seriozitate și profesionalism. Totul a decurs foarte repede. Recomand cu încredere.”

Cristian Coroama

“Multumesc pentru serviciile ireprosabile. Comunicare excelentă, proces rapid și informații utile. Recomand!”

Georgiana S.

“Recomand. M-au ajutat cu toate actele necesare pentru firmă și cu multe informații extra. Foarte amabili și eficienți.”

Paula Cadar

“Am deschis firmă in Teleorman cu FirmeON și totul a decurs rapid. Am primit răspuns la toate întrebările și pașii parcurși au fost bine detaliați. Tot procesul a durat doar câteva zile. Recomand cu încredere!”

Dana Bebe

Obține acum codul EORI

Aplică