Obține un Cod EORI Online

Primești Cod EORI în următoarele 24-48 ore cu doar 99 de Lei

Obtinere Cod EORI

Codul EORI ajunge direct în inbox-ul tău.
Simplu și rapid, fără să te deplasezi.

Cum funcționează?

1. Completează formularul și atașează copii scanate după documentele solicitate.

2. Primești email de confirmare din partea FirmeON.

3. Faci plata direct cu cardul sau prin transfer bancar.

4. Completăm și transmitem cererea pe loc.

5. Primești codul EORI direct în inbox în următoarele 24-48 de ore.

Simplu, Rapid și 100% Digital

Obține un Cod EORI oricând și de oriunde, cu numai 99 de LEI. Aplică online și scapă astfel de stres, birocrație și drumuri inutile.

FirmeON procesează cererea ta pe loc. Fără taxă de urgență! Primești codul EORI în doar 24-48 ore, de oriunde ai fi, la cel mai avantajos preț.

Digital + Uman = Servicii de Calitate

Îți suntem alături la tot pasul. Dacă ai întrebări, ne poți contacta oricând la [email protected] sau telefonic la 0784 772 224

Ce este un Cod EORI?

Codul EORI sau numărul EORI (Numărul de Înregistrare și Identificare a Operatorilor Economici) este un cod unic atribuit operatorilor economici din UE. Sistemul EORI a fost introdus pentru prima dată în iulie 2009 cu scopul de a menține evidența importurilor și exporturilor pe teritoriul Uniunii Europene. 

Comisa europeana eori
Obtinere cod eori import

Cine are nevoie de un Cod EORI?

Orice persoană fizică sau firmă care importă bunuri din afara Uniunii Europene sau care exportă bunuri dintr-o țară UE în țări non-UE are nevoie de un cod EORI. Plata taxelor vamale se poate face doar în baza unui cod EORI!

IMPORTANT: Persoanele fizice care importă bunuri în scopuri personale nu sunt obligate să obțină un cod EORI. De obicei, firmele de curierat care transportă bunurile (spre exemplu DHL) oferă posibilitatea achitării taxelor vamale în numele clienților, în schimbul unui comision. Dacă, însă, persoana fizică deține un cod EORI, aceasta poate achita taxele vamele direct în contul Trezoreriei, scăpând astfel de plata comisionului către firma de curierat. 

Este bine să știi că dacă firma ta face parte dintr-un grup de firme, atunci codul EORI se obține pentru societatea-mamă, nu pentru fiecare filială în parte. 

Dacă faci comerț doar în interiorul Uniunii Europene, atunci nu ai nevoie de un cod EORI. 

Cum obții un Cod EORI?

În România, codurile EORI sunt înregistrate și atribuite de către Direcția Generală a Vămilor, prin cele 8 direcții regionale vamale  (București, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Galați, Iași, Ploiești și Timișoara). Astfel, cererea de acordare a unui cod EORI se depune la direcția regională vamală de care aparține firma sau, după caz, persoana fizică (spre exemplu, dacă ești din Ilfov vei depune cererea la Vama București; dacă ești din Tulcea la Vama Galați, ș.a.m.d.).

FirmeON completează și transmite cererea de acordare a unui cod EORI în mod electronic. Datele necesare sunt cele de identificare ale firmei sau persoanei fizice (numele firmei, CUI, cod CAEN principal, adresa sediului, codul de TVA pentru firmele plătitoare de TVA, persoane de contact, etc.). Cererea completată și semnată de către titular se transmite apoi direcției regionale vamale competente, împreună cu următoarele documente doveditoare: copie după Certificatul de Înregistrare al Firmei, Actul Constitutiv, Rezoluția de la Registrul Comerțului și Certificatul de Înregistrare în scopuri TVA, dacă este cazul.

Cererile se soluționează de regulă în aceeași zi sau în decurs de câteva zile lucrătoare, în funcție de numărul de solicitări primite de direcția regională vamală.

anaf cod eori
Cod eori customs

Când trebuie să aplici pentru un Cod EORI?​

Dacă vrei să exporți marfă, va trebui să deții un cod EORI înainte de a trimite bunurile. 

Dacă vrei să imporți marfă, atunci vei avea nevoie de un cod EORI atunci când bunurile ajung în România, pentru a putea plăti taxele vamale.

Cum arată un Cod EORI?

În mod tipic, codul EORI atribuit unui operator economic este numărul de înregistrare al firmei (CUI-ul), precedat de identificatorul de țară, respectiv RO

Am nevoie de Cod EORI dacă sunt plătitor de TVA?

Da. Chiar dacă ești plătitor de TVA, pentru a desfășura operațiuni de import-export vei avea nevoie de un cod EORI. 

Poți verifica validitatea unui cod EORI aici

Notificare de atribuire a numarului eori
DACA NU AM CODUL EORI

Ce se întâmplă dacă nu am un Cod EORI?​

Dacă imporți bunuri și nu ai un cod EORI, atunci marfa nu va putea ieși din vamă. Dacă marfa este blocată în vamă, aceasta generează costuri de depozitare, pe care va trebui să le achiți.

Ce trebuie să știi dacă ai deja un Cod EORI?

Dacă ai deja un cod EORI, trebuie să ții cont de faptul că de fiecare dată când se modifică ceva în firmă (cum ar fi denumirea, adresa sediului sau administratorul/persoanele de contact) va trebui să actualizezi datele EORI. 

Acest lucru se poate face tot în mod electronic, prin completarea și depunerea unei cereri de modificare date EORI. De obicei, cererile sunt prelucrate în aceeași zi sau în decurs de câteva zile lucrătoare.

DOCUMENTATIE COD EORI
test azi2Asset 2AAAA

are un rating  Excelent

Ce spun clienții noștri

“Made my life so much easier considering that I'm not currently in Romania. Very responsive, and serious about their work. The process worked exactly as advertised.”
Alin Popa
“Servicii de calitate! Mi-au rezolvat totul de la distanta. In aproximativ 3 zile, firma a fost activa. Foarte profesionisti! Recomand cu toata increderea! 👏”
Vali Ghiurca
“Without FirmeON, the process of setting up my SRL in Romania would have been incredibly hard. They were always responsive, explained each step in simple terms and provided support throughout. This makes a big difference for someone like me, who is not proficient with the language and does not know Romanian trade legislation at all. Thank you for such great service!”
David Saltares Márquez
“Am doar cuvinte de lauda pentru FirmeON. Au fost foarte prompti in a ma ajuta cu infiintarea unui PFA (a 3a zi am avut actele) si foarte amabili si binevoitori in a-mi oferi suportul de care am avut nevoie dupa. Apelati cu incredere la serviciile lor!”
Adelin Ardelean
“Printre cei mai profesioniști oameni cu care am lucrat in viața mea! Multe mulțumiri pentru serviciile dumneavoastră.”
Trascaian Petru Vasile
“Unul dintre cele mai bune servicii cu care am avut avut de-a face, atat in Romania cat si in strainatate. Am avut "un milion" de intrebari si la toate am primit raspuns. Raspunsurile au fost clare, tratate cu rabdare si detaliate. Totul a fost online (+1 telefon) si raspunsurile au venit in scurt timp. Sunt foarte buni in ceea ce fac, au avut variante, exemple si sfaturi astfel incat sa pot alege informat si sa se rezolve situatia cat mai eficient. Preturile sunt *mega* bune pentru calitatea serviciilor si timpul alocat. Recomand FirmeOn din toata inima: moderni, profesionisti, placuti, rapizi.”
Vili Xander
“Very professional and helpfull. I will strongly recommend them.”
Baber Khan
“Servicii profesioniste din orice punct de vedere. Inainte de a apela la aceasta firma, am studiat piata si am discutat si cu concurenta, insa, nimeni nu a reusit sa ma convinga sa colaborez cu ei. Intr-un final, am reusit sa dau peste FirmeON, unde am primit tot suportul necesar si toata increderea lor. Va multumesc!”
Ionescu Alexandru
“Pretul foarte mic pt ajutorul oferit in redactarea documentelor si consultanta. Cunostinte foarte bune in ceea ce priveste legislatia si birocratia. (Eu i-am contactat pt deschidere Srl) Profesionalism pe durata intregului proces. Persoana de contact a fost prompta si mereu cu raspunsuri si sfaturi foarte bune. Recomand!”
Ana Stăgărescu
“Sunt foarte multumita de serviciile lor, este o firma de incredere cu consultanti profesionisti. Comunicare eficienta prin telefon si email, promptitudine. Intocmirea dosarului pentru infiintare PFA - 1 zi de lucru (aceeasi zi de la primul contact). Dosarul a fost acceptat din prima.”
Csilla Péter
“Seriozitate & Profesionalism! Te ajuta cu orice ai nevoie iar dupa ce ai firma up and running iti ofera in continuare suport! Recomand cu incredere!”
George Gabriel Jurma
“Niste profesioniști! Am avut plăcerea de a lucra cu ei si mi au depășit așteptările! In 2 zile de la depunere am primit pfa ul. Comunicare foarte ușoară și ajutor la orice neclaritate. recomand cu incredere!!!”
Alain Cipriano

Obține acum codul EORI

Aplică